Peertjes in rode wijn met zure room en basilicum

Nagerecht
45 minuten

Dessertje met een Mediterrane twist.

Peertjes in rode wijn met zure room en basilicum

Ontdek deze verrukkelijke harmonie van smaken van conference peren in rode wijn, perfect aangevuld met zure room en knapperige basilicum.

Ingrediënten

  • 4 conference peertjes
  • ½ liter rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • Zeste van ½citroen (schil)
  • 50 gram suiker
  • Verse basilicum
  • Zure room

Bereiding

Schil de peertjes, laat het steeltje eraan en snijd ter hoogte van het kroontje een klein plakje af (zo kan je later de peertjes mooi rechtop in een bord presenteren).

Doe de wijn met het kaneelstokje, de kruidnagels, steranijs en schil van de ½ citroen in een kookpan samen met de peertjes. Bestrooi met de suiker en zet op een zacht vuurtje (net niet koken). Laat voor ongeveer een 30 minuutjes sudderen onderdeksel. Aansluitend zonder deksel de wijnsaus nog eens een 10-tal minuutjes laten indikken.

Serveer de peertjes in een mooie schaal, bedruip met de wijnsaus en werk af met een toefje zure room en verse basilicum.

Heerlijk!

Peertjes in rode wijn met zure room en basilicum

Dessertje met een Mediterrane twist.

Nagerecht
45 minuten
VOORBEREIDING
5 minuten
KOKEN
40 minuten
TOTAAL
45 minuten
PORTIES
2 personen
KEUKEN
Ina's keuken
BEWAREN
Kookblog op ipad
NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor inspirerende updates!

Blijf op de hoogte en ontvang tips en inspiratie in je mailbox!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer recepten

New
Hoofdgerecht
60 minuten
Ravioli met artisjok
New
Hoofdgerecht
30 minuten
Dorada a la sal
Ontdek alle recepten