Albondigas

Hoofdgerecht
40 min

Albondigas, een beetje de Spaanse zon op je bord, vol van smaak!

Albondigas of gehaktballetjes!

Altijd fijn om dit gerecht te maken, de keuken vult zich al snel met de heerlijke geuren van de look en verse kruiden.

Ingrediënten

  • 250gr gemalen rundersteak (rundgehakt / americain)
  • Paneermeel (ik gebruik zelfgemalen oud brood!)
  • 1 ei
  • 1 knoflook teentje geperst
  • Een kleine portie verse platte peterselie
  • Peper, zout, oregano
  • Olijfolie
Saus
  • 4 tomaten, in kleine stukken gesneden
  • 1 grote sjalot gesneden
  • 2 knoflook teentjes (of 1 grote), grof gesneden
  • Een klein bosje tijm (3 tot 4 takjes)
  • ½ kleine chilipeper (optioneel)
  • Verse blaadjes basilicum (15-tal kleine blaadjes), gescheurd

Bereiding

Meng het rundergehakt met het ei, de knoflook, kruid met peper, zout en een heel klein beetje oregano, voeg wat paneermeel (gemalen oud brood) toe en de fijn gesneden platte peterselie. Voeg bijkomend paneermeel toe tot je een vaste massa hebt. Maak nu kleine balletjes.

Verwijder de zaadjes uit de chilipeper. Verwarm in een pot een goede scheut olijfolie en fruit de fijngesneden sjalot en knoflook lichtjes aan, voeg de tomaten toe, de chilipeper en de tijm. Deksel op de pot en alles lichtjes laten sudderen.

Verwarm nu een goede scheut olijfolie in een pan (anti-aanbak) en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin.

Voeg de basilicum toe aan de saus, goed mengen en doe de gebakken gehaktballetjes erbij (schep ze uit de pan, zonder de gebakken olijfolie). Laat verder zachtjes sudderen onder deksel en roer af en toe opdat de balletjes goed doordrongen worden van de saus.

Na nog ongeveer 20 minuten, als de saus mooi is ingedikt, is alles klaar!

Houd je van een iets dikkere saus, vervang de verse tomaten door gepelde tomaten op sap in blik . Let er wel op dat je 100% natuurlijke tomaten neemt, bij voorkeur Italiaanse.

Serveertip

Serveer met een verse baguette (voorzie eventueel ook een schaaltje zachte olijfolie - eerste persing, gekruid met peper en zout om je baguette in te deppen) en schenk een glaasje frisse witte wijn of ronde rode wijn.

Albondigas

Albondigas, een beetje de Spaanse zon op je bord, vol van smaak!

Hoofdgerecht
40 min
VOORBEREIDING
10 min
KOKEN
30 min
TOTAAL
40 min
PORTIES
2 personen
KEUKEN
Mediterrane keuken
BEWAREN
Kookblog op ipad
NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor inspirerende updates!

Blijf op de hoogte en ontvang tips en inspiratie in je mailbox!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer recepten

New
Hoofdgerecht
60 minuten
Ravioli met artisjok
New
Hoofdgerecht
30 minuten
Dorada a la sal
Ontdek alle recepten