Aardbeientaart

Nagerecht
60 min

Aardbeientaart maar dan nét iets anders.

Héérlijke aardbeientaart!

Vooral in hét seinzoen van juni tot september dan zijn de aardbeien op hun best, ze worden dan uit volle grond geoogst. Hier een heel eenvoudige manier om een overheerlijke aardbeientaart te bereiden.

Ingrediënten

  • 1 bakje aardbeien
  • 125 gr zachte roomboter
  • 190 gr suiker
  • 1 ei
  • ½ theelepeltje vanille extract
  • 250 g bloem
  • ½ theelepeltje bakpoeder
  • Munt
  • Bloemsuiker

Bereiding

Was de aardbeien grondig en halveer ze. Doe ze vervolgens in een schaal en voeg 2 eetlepels suiker toe en meng.

Verwarm de oven op 180 graden.

Wrijf een springvorm (24 cm) in met boter en bestrooi met een laagje gezeefde bloem opdat de taart straks mooi loskomt.

Doe de boter en de suiker in een ruime kom en meng goed met een vork tot een samenhangend geheel. Klop het ei erdoor en voeg het vanille extract toe. Voeg tenslotte (door een zeef) de bloem toe en daarna het bakpoeder. Meng alles goed met je vork (of mixer, maar met een vork gaat het prima). Aansluitend kneed je alles goed met de handen tot je een mooi en stevig deeg hebt.

Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg lichtjes uit met een deegrol om het aansluitend verder gelijkmatig aan te werken in de bakvorm, druk aan tot 1/3 van de rand. Verdeel nu de gesuikerde aardbeien over het deeg.

Bak voor ongeveer 45 minuten in de oven. Bedek de taart de laatste 10 minuten met aluminiumfolie om aanbakken van de taart bovenaan te vermijden. Test met een priem of de ganse bodem gebakken is en laat afkoelen.

Serveertip

Dien deze heerlijke aardbeientaart op afgewerkt met poedersuiker en verse munt.

SMAKELIJK!

Aardbeientaart

Aardbeientaart maar dan nét iets anders.

Nagerecht
60 min
VOORBEREIDING
15 min
KOKEN
45 min
TOTAAL
60 min
PORTIES
4 personen
KEUKEN
Ina's keuken
BEWAREN
Kookblog op ipad
NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor inspirerende updates!

Blijf op de hoogte en ontvang tips en inspiratie in je mailbox!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meer recepten

New
Hoofdgerecht
60 minuten
Ravioli met artisjok
New
Hoofdgerecht
30 minuten
Dorada a la sal
Ontdek alle recepten